SALLY Experimenteert

Innovatie en experiment binnen de dans krijgt bij SALLY ruimte door verbindingen te leggen met nieuwe technologieën, dansers en choreografen en met vernieuwende manieren waarop ze het publiek ontmoet. In de periode 2021-2024 geven we op verschillende manieren structureel vorm aan innovatie en experiment: zowel binnen de drie pijlers, als specifiek binnen SALLY’s Danslab, de werkplaats in Zuid-Nederland voor publiek en choreografen.

Spil in het dansnetwerk
SALLY’s Danslab is dé werkplaats in Zuid-Nederland voor innovatie in de dans. In het Danslab vinden danskunstenaars de tijd en ruimte om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om met beweging en dans hun verhalen te vertellen. Jonge choreografen die aan het begin van hun carrière staan kunnen er in een onderzoeksvraag te duiken. Gerenommeerde makers kiezen ervoor om in SALLY’s danswerkplaats hun stijl te verfijnen. Of hun focus op het creëren van nieuw werk voor een jong publiek aan te scherpen.

In het Danslab draait het om co-creatie, onderzoek en presentatie
Behalve een werkatelier voor de dans is SALLY’s Danslab een belangrijke ontmoetingsplaats voor danstalent én danspubliek. SALLY heeft een omvangrijk netwerk van podia, scholen en festivals opgebouwd, waarbinnen de makers zich kunnen verbinden aan nieuw, jong publiek. Afhankelijk van de onderzoeksvraag worden kinderen of jongeren expliciet uitgenodigd om naar een productie of choreografie te kijken en hun mening te geven. Het mes snijdt aan twee kanten. De kinderen leren vaardigheden zoals naar dans kijken en over dans praten. Onze makers kunnen met hun toeschouwers onderzoeken hoe zij nieuw choreografisch werk in de juiste context plaatsen en aan het juiste platform verbinden.

Wie zijn er in het Danslab aan het werk?

2021-02-05T10:08:53+01:00

Jim Buskens

(NL, 1996) behaalde in 2016 zijn propedeuse aan dansacademie Codarts in Rotterdam waarna hij zijn opleiding vervolgde aan de Toneelacademie in Maastricht.

Partners in het Danslab

Danslab is een initiatief in samenwerking met VIA ZUID Talentontwikkeling in de podiumkunsten en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Maastricht en CulturBazar.

Partners