SALLY’s Danslab biedt ruimte aan danskunstenaars die op zoek zijn naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen via dans en beweging. Het lab biedt werkruimte en een platform aan jonge choreografen die aan het begin van hun carrière staan, alsook aan gerenommeerde choreografen die hun stijl willen verfijnen. Het Danslab is een werkplaats waar choreografen en publiek samen nieuw werk creëren. Hiervoor zet SALLY in op:
Onderzoek, waarbij tijd en ruimte wordt gecreëerd voor de makers om in een onderzoeksvraag te duiken, hun handtekening te verfijnen en hun focus op een jong publiek aan te scherpen.
Publiek als co-creator, waarbij een jong publiek wordt uitgenodigd een bijdrage te leveren aan het onderzoeksproces.
Presentatie, waarbij de juiste context en het juiste platform wordt gezocht voor de maker en zijn werk.

Stap voor stap heeft SALLY in de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een netwerk van podia, scholen en festivals, waarbinnen jonge choreografen zich verbinden aan nieuw, jong publiek.

Danslab is een initiatief in samenwerking met VIA ZUID Talentontwikkeling in de podiumkunsten en wordt mede mogelijk gemaakt door het BankGiro Loterij Fonds, Gemeente Maastricht en Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

powered by »