Kiki Boot & Ivan Montis

Kiki Boot

Kiki Boot (NL) studeerde in 2016 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze een allround ondernemer in het dansveld. Ze danst in voorstellingen van Stefan Ernst en Ryan Djojokarso bij SALLY en creëert eigen voorstellingen voor festivals en onderwijs.

Kiki deelt dans niet alleen op het podium maar ook als bevlogen docent. Ze geeft les in jazzperformerschap en didactiek op dansacademies Fontys en Codarts. De kennis van jazzmuziek en -dans, de kunde om te improviseren en de durf of eigenheid te ontdekken zijn hoofdthema’s die ze uitdraagt tijdens deze lessen en stagebegeleidingen.  Daarnaast zet ze zich in voor de educatieve tak van dansgezelschappen SALLY, Nederlands Danstheater en Burning Bridges. Hier hoopt ze de waarde van dans over te brengen en bij te dragen aan een rijker referentiekader voor de toekomstige danser en/of dansliefhebber.

Ivan Montis

Ivan Montis (IT) is geboren op Sardinië. Daar is hij ook begonnen met dansen, maar hij behaalde zijn Bachelor of Performing Arts aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

In 2011 vestigde Ivan zich in Nederland. Hier danste hij voor Korzo Theater, ICKamsterdam, Scapino Ballet Rotterdam, Danstheater AYA en het Nationale Opera en Ballet Amsterdam. In deze periode heeft hij met verschillende choreografen samengewerkt, zoals Stephen Shropshire, Itzik Galili, Samir Calixto, Marco Goecke, Wim Vandekeybus, Emio Greco, Krisztina de Châtel, Ed Wubbe, Club Guy&Roni en Conny Janssen.

Sinds 2013 danst Ivan bij SALLY Dansgezelschap Maastricht.

SALLY’s Danslab

Kiki en Ivan gaan samen aan de slag in SALLY’s Danslab. Binnen het Danslab gaan ze werken aan een dansstuk dat veelzijdig kan worden uitgevoerd in verschillende soorten omgevingen en locaties, bijvoorbeeld openluchtfestivals, schoolpleinen, speeltuinen en klaslokalen.
Kiki en Ivan over het concept: “We hopen een stuk te maken met verschillende lagen. Op deze manier kunnen kinderen van verschillende leeftijden, verschillende betekenissen en waarden uit het stuk halen. We willen twee personen portretteren. Eén die introvert, verlegen en een eenling is en de ander die vrolijk en extravert is en de ander wil helpen ‘te leren dansen en zichzelf te uiten zonder angst’. Kinderen kunnen op deze manier zien dat mensen verschillend kunnen zijn, dat verschillende kwaliteiten kunnen leiden tot leersituaties en dat alle verschillende kwaliteiten gevierd moeten worden!” 
Muzikale inspiratie halen Kiki en Ivan uit de Pixar film ‘Soul’. De nummers uit deze film hebben heel uiteenlopende muziekgenres. De één is vrolijk en jazzy en de ander is meer elektronisch en heeft minimale ‘soundscapes’. Deze twee verschillende sferen vormen het startpunt van het onderzoek over hoe bewegingen de lichaamstaal kunnen veranderen.

Voorstellingen