Justin de Jager

Justin de Jager begon als breakdancer, maar door zijn interesse in andere bewegingsvormen is hij in aanraking gekomen met hedendaagse dans. Hij is gespecialiseerd in het van breakdance afkomstige concept ’threading’. Bij een thread creëer je een opening door meerdere lichaamsdelen met elkaar te verbinden en er vervolgens met een ander lichaamsdeel doorheen te gaan.

Op theatraal gebied is Justin een pionier die de artistieke grenzen van threading aan het verleggen is. Zo heeft hij de Audience Award van Rotterdam International Duet Choreography Competition en de eerste prijs van AmsterDans ‘Emerging Dance Duets’ gewonnen. Daarnaast choreografeert Justin voor het Scapino Ballet Rotterdam het programma ‘The Square’ en assisteert hij Emma Portner tijdens haar creaties voor Norwegian National Ballet in Oslo. Momenteel toert hij door het land met de productie ‘And the Rest is Noice’ van het Fractal Collective, waarvan hij één van de co-choreografen en dansers is.

Tunnel Vision

De makers signatuur van Justin de Jager is onlosmakelijk verbonden aan het bewegingsconcept ‘threading’. Bij een thread creëert de danser een opening door meerdere lichaamsdelen aan elkaar te verbinden om er vervolgens met een ander lichaamsdeel doorheen te gaan. Tijdens het ontwikkelen van zijn eigen benadering van ‘threading’ is Justin in een tunnelvisie gestapt. Die tunnelvisie heeft ervoor gezorgd dat hij een enorme diepte heeft kunnen vinden binnen zijn bewegingstaal. Tunnel Vision vertegenwoordigt het innerlijk verlangen om onafhankelijk met je danspartner op het podium te staan en als individuen samen het publiek mee te nemen in een harmoniserende trance.

Duur: ± 7 minuten

Credits
Concept en choreografie: Justin de Jager
Advies: Andrey ‘Drosha’ Grekhov
Dansers: Justin de Jager en Thirza Riphagen
Muziek: Lorn en Richard Skelton, gemixt door Zino Schat
Kostuums: Mieke Kockelkorn
Lichtontwerp: Eelke Slooten

Tunnel Vision zal o.a. vanaf januari 2021 te zien zijn tijdens DANSLAB on tour #1.

Voorstellingen