Patrizio Bucci

Patrizio Bucci (IT, 1990) is afgestudeerd aan de dansopleiding van het Centro di Danza Balletto di Roma in Italië. Na zijn studie danste hij in diverse Italiaanse producties. In 2011 verhuisde hij naar Nederland om bij Noord Nederlandse Dans te dansen. Sinds 2013 danst Patrizio bij SALLY; hij was onder andere te zien in de voorstellingen Blauw, Revolt en Dekbed. Daarnaast is hij als choreograaf en gastdocent werkzaam in het amateurdanscircuit en op de Opleiding Dans Maastricht.

Patrizio heeft zijn eerste stappen als choreograaf in de choreografische residenties van SALLY gezet. Hij volgde vier residenties. In augustus 2014 creëerde hij in deze periode LAST. Tijdens de residentie in 2015 creëerde hij de solo And Now What?, die onder andere in Italië te zien was tijdens Body Perform (een platform voor jonge makers) in Rome en Doc.3 in Florence. In 2016 creëerde hij het duet PACTS & FAITH dat te zien was tijdens festival PAS Maastricht en SALLY’s tienjarige jubileumviering. In zijn vierde residentie in 2017 creëerde hij voor het Limburg Festival de choreografie Alone Together.

Danslab

Alone Together (2017)
Twee dansers, omringd door Górecki’s 3rd Symphony of Sorrow, zoeken elkaar op en proberen elkaar te begrijpen. In deze dialoog ontdekken ze verbinding en liefde omarmd door een eenzame symfonie.

Pacts & Faith (2016)
Pacts & Faith gaat over de relatie tussen twee tweelingbroers. De choreografie is geïnspireerd door Patrizio’s eigen ervaringen en ontwikkeld naar aanleiding van de emoties die hij in deze relatie voelde.

And Now What? (2015)

LAST (2014)