Luis Ricardo Pedraza Cedrón

Luis Ricardo Pedraza Cedrón (ES, 1989) studeerde aan de Royal Academy of Dance en aan het Conservatorio Professional Municipal de Danza de Ribarroja del Turia (ES). Hij danste bij het Baltic Dance Theatre in Polen, bij IT Dansa in Barcelona en werkte samen met choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Bij SALLY was hij te zien in de voorstellingen Revolt en Dekbed.

Als choreograaf startte Luis zijn onderzoek bij IT Dansa, waar hij zijn bevindingen verwerkte in de solo’s Amor encorsetado en Dark Madness, en de duetten Share en Y.X.. Deze laatste choreografie werd ook in het Museu d’Art Contemporani de Barcelona getoond. In 2014 choreografeerde hij Dead Language voor The Night of Museums in Barcelona.

Tijdens SALLY’s choreografische residenties van 2016 heeft hij voor het eerst werk gecreëerd waarin hij niet zelf ook als danser de uitvoerder is. Het resultaat is de voorstelling It Just Happens For A Reason. Een stuk over de onverwachte gevolgen van onze handelingen in het leven. Soms zijn er dingen die gewoon gebeuren, die je overkomen en is het aan ons te kiezen wat we ermee doen en hoe we reageren. It Just Happens For A Reason was in 2016 te zien tijdens festival PAS Maastricht, Festival Auf Dem Sprung in Aachen en in de grote zaal van de Landesbühne Niedersachsen Nord in Wilhelmshaven.

Voorstellingen

It Just Happens For A Reason (2016)