Jennifer Romen

Jennifer is op 12-jarige leeftijd begonnen met dansen. Geïnspireerd door Michael Jackson begon ze zijn bewegingsstijl te imiteren in haar slaapkamer. Al snel besefte ze dat ze meer wou bereiken met dans. Ze begon met deelnames aan hip hop wedstrijden en is snel gegroeid tot een begrip in de hip hop scene. Zo werd ze 3-voudig Europeeskampioen, 3-voudig Wereldkampioen en won ze de World Dance Sport Games in Taiwan als solist.

In 2015 heeft Jennifer Oxygen opgericht. Oxygen is een crew die bekend staat om zijn creatieve choreografieën en illusie effecten. De afgelopen jaren heeft Oxygen o.l.v. Jennifer veel nationale en internationale competities gewonnen met hoogtepunten zoals de winst van het tv programma ‘Dance as One’, een golden buzzer in de Franse variant van ‘Got Talent’ en goud tijdens de World Of Dance Championships in Los Angeles. Sinds 2017 runt Jennifer een dansschool gespecialiseerd in Urban dansstijlen, genaamd U.S.D.A. – Urban School of Dance Arts in Maastricht.

Jennifer heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van isolaties. Haar choreografieën zijn herkenbaar door de visuele en illusie effecten die gecreëerd worden. De afgelopen periode is ze werkzaam geweest als choreograaf voor tv programma’s zoals DanceSing en DanceDanceDance. Momenteel is ze te zien in het Amerikaanse tv programma NBC World of Dance en is ze actief als choreograaf zowel in het commerciële werkveld als in de theater scene.

My Body, My Instrument

My Body, My Instrument is ontstaan vanuit het experimenteren met het isoleren van verschillende lichaamsdelen. Bij een isolatie wordt een deel van het lichaam bewogen en de rest wordt stilgehouden. Jennifer’s lichaam is haar instrument die ze bespeelt en tentoonstelt. Op de door haarzelf gecreëerde muziek en teksten komen verschillende danstechnieken, dynamieken en kleuren samen. Ze zorgen samen voor een fascinerende complexiteit die centraal staat in haar werk.

Duur: ± 5 minuten

Credits
Concept en choreografie: Jennifer Romen
Advies: Joshua Trebi
Danser: Jennifer Romen
Muziek: Jennifer Roman / Joshua Trebi
Lichtontwerp: Eelke Slooten

My Body, My Instrument is vanaf januari 2021 te zien tijdens DANSLAB on tour #1.

Danslab