Cinzia Scoglionero

Cinzia Scoglionero (1997) studeerde Woord aan de Kunsthumaniora Brussel (2009-2016) en studeert momenteel af aan de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze maakt zowel dansvoorstellingen als tekstregies.

In haar dansvoorstellingen onderzoekt ze het menselijk gedrag in de openbare ruimte (een café, een perron, een lift). Op basis van die observaties schrijft ze choreografieën die zo precies mogelijk worden uitgevoerd, en waarin de kracht in de herhaling en minimale bewegingen zit. In haar tekstregies maakt ze gebruik van recent repertoire (o.a. Oscar van Woensel en Alan Ayckbourn) waarin de miscommunicatie binnen het gezin centraal staat.

Zowel in haar dansvoorstellingen als haar tekstregies creëert ze een wereld waarin personages op zoek zijn naar contact op emotioneel en fysiek gebied.

Danslab

De dansvoorstelling LIFT is een zoektocht naar de overgang tussen privé en publiek. Hoe verhouden we ons tot elkaar in een begrensde ruimte? In hoeverre geven we onze eigen ruimte vrij en prikken we de persoonlijke ‘bubbel’ van iemand anders door?