Mireia Varón Gallofré

Mireia Varón Gallofré geboren in 2000, is een jonge danser en maker uit Barcelona, ​​momenteel gevestigd in Nederland. Ze is geïnteresseerd in bewegingsisolatie, vloerwerk, partnering en fysiek theater. Mireia is een zeer gevoelig persoon die regelmatig geraakt wordt door de dagelijkse wereld en diep getriggerd wordt door goede kunst. Ze dompelt zich fysiek, mentaal en emotioneel onder in de kunst die ze maakt en waarbij ze betrokken is.

Bovendien is Mireia bezig met het vinden van manieren om kunst inclusiever te maken. Door het visuele aspect van dans in andere betekenissen te vertalen, wil ze een platform creëren dat toegankelijk is voor een groter publiek, namelijk mensen met een visuele beperking.

Momenteel loopt ze stage bij Sally Dansgezelschap Maastricht en rondt ze haar studie af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Nederland.

“I am interested in movement isolation, floor-work,partnering and physical theater. Currently researching and creating pieces combining the elements mentioned above.’”

Voorstellingen