DANSLAB on tour #2 (10+/volwassenen)

Een wervelende voorstelling van een nieuwe generatie makers 

Het Danslab van SALLY is dé werkplaats in Zuid-Nederland voor innovatie in de dans. Danstalenten vinden hier de tijd en ruimte om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om met beweging en dans hun verhalen te vertellen. DANSLAB on tour #2 bundelt de uitkomsten van vier jonge makers die ieder in het Danslab aan de slag zijn gegaan met een onderzoeksvraag. Het resultaat van deze experimenten is een fantastische mix van dansstijlen, moderne interpretaties, uitdagende thema’s en onverwachte combinaties. Een explosie van vernieuwende hedendaagse dans, die vanaf 9 maart 2024 door Nederland tourt.

Zelf aan de slag!

DOT #2 zet de danswereld in beweging met nieuwe makers, nieuwe choreografieën en nieuwe boodschappen. Wanneer we de onderzoeksresultaten van de vier makers hebben bekeken, ben jij aan zet om om de vijfde choreografie te maken. In het Choreografie Experiment bepaal jij welke onderdelen in de formule worden gestopt om tot een spectaculair resultaat te komen. Wij geven je alle nodige ingrediënten. Dus hup, aan de slag!

Ontmoet DANSLAB on tour #2

De uitkomst van het danslab is een zaal vol dansend en enthousiast publiek. Er zijn namelijk nieuwe makers, nieuwe stukken en nieuwe boodschappen. In DOT #2 wordt het publiek uitgedaagd om zelf een experiment aan te gaan! In het Choreografie experiment krijgen zij alle elementen die uiteindelijk het 5de stuk van de voorstelling maakt. Dit wordt op school al voorbereid met behulp van onderzoekend lesmateriaal en uitdagende opdrachten. Dit lesmateriaal is zo ontwikkeld dat docenten er zelf mee mogen experimenteren met de klas, heb je liever een beetje assistentie in de klas? Op aanvraag verzorgt SALLY de voorbereiding in de klas en zorgt voor een explosie van dans en onderzoeksplezier.

Educatie

Educatie video – vooraf aan de voorstelling

Credits

Eindregie: Stefan Ernst
Artistieke ondersteuning: Patrizio Bucci
Educatie: Sophie van Heesewijk
Onderzoek choreografie experiment: Kiki Boot en Maud Tielemans
Video: Ron Ramaekers
Fotografie: Tycho Merijn
Makers: Thirza Riphagen, Liam Francis, Sellam El Achari, Jennifer Romen
Dansers: Giorgio Lepelblad, Sellam El Achari, Wan-Yun Chen, Alice Pin, Noortje Klinkenberg (Oxygen)
Kostuums: Mieke Kockelkorn
Decor: Max Michaelis
Techniek: Theatervogels
Lichtontwerp: Eelke Slooten
Muziek: Wouter Gulikers

Agenda

  • ECI cultuurfabriekRoermond10 augustus uur 11 augustusTICKETS
  • PAS FestivalMaastricht6 septemberTICKETS

ARCHIEF

  • Theater AINSIMaastricht15 juni @ 19:30 uur 21:00
  • Stadsschouwburg UtrechtUtrecht7 juni @ 19:30 uur 21:00
  • Het ParkHoorn31 mei @ 19:30 uur 21:00
  • De SchuurHaarlem25 april @ 19:30 uur 21:00
  • Schouwburg AgnietenhofTiel20 april @ 19:30 uur 21:00