Vreemde Eend (4+/familie)

SALLY & Het Laagland

Een speelse mix van dans & theater

“Goeiemorgen Buur, Goeiemorgen Buuf!”

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet en de buurt getest. Staan zij open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Een actueel sprookje met een speelse mix van spetterende dans, zang en spel van SALLY Dansgezelschap Maastricht en theatergezelschap Het Laagland. Ruim 10 jaar na de eerste versie van SALLY, krijgt deze Vreemde Eendnu een compleet nieuw verendek. Voor alle vreemde eendjes, tweetjes en álle anderen van 4 tot 104 jaar.

Artistiek leider Stefan over Vreemde Eend

De thema’s in Vreemde Eend zijn op zoveel niveaus relevant voor zowel kinderen als volwassenen. Sterker nog, 10 jaar na de eerste versie is de voorstelling nog altijd actueel. Ook in de huidige samenleving is het een gegeven dat mensen die er anders uitzien of er een andere leefwijze op nahouden, met achterdocht, soms zelfs met agressie worden benaderd. Een aantal politieke wereldleiders voedt dat vuur maar al te graag met extra brandstof. Vanuit deze ontwikkeling was het absoluut een positieve beslissing om de voorstelling weer onder de aandacht van het publiek te brengen. Daarnaast stond ook samenwerken met Het Laagland op mijn verlanglijstje. Door deze twee elementen te combineren is een wens in vervulling gegaan en een heel fijne werkrelatie gevonden.

Choreografie en regie: Stefan Ernst en Inez Derksen
Dans en spel: Patrizio Bucci, Aafke Buringh, Gijs Nollen
Compositie en arrangementen: Wouter Gulikers, Stefan Ernst en Peter van Lonkhuijsen
Decor: Janco van Barneveld
Kostuums: Mieke Kockelkorn
Lichtontwerp: Otto Eggersglüss

BOEK SALLY NU

Agenda

ARCHIEF

Er is nog geen archief voor deze voorstelling.