DANSLAB on tour #1 (10+/volwassenen)

DANSLAB on tour #1 is een wervelende voorstelling waarin korte dansstukken van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo opvolgen. Live performances en spectaculaire digitale beelden worden afgewisseld in een dynamische voorstelling voor een nieuwsgierig publiek!

In DANSLAB on tour #1 laten jonge makers verbonden aan SALLY Dansgezelschap Maastricht zien wat er binnen de hedendaagse dans allemaal mogelijk is. De voorstelling is voor echte dansfans een must-see en voor de beginnende dansliefhebbers een perfecte manier om kennis te maken met hedendaagse dans. DANSLAB on tour #1 is de allereerste editie van dit dansspektakel met choreografisch werk van onder anderen Jennifer Romen (bekend van het Amerikaanse tv-programma NBC World of Dance), Roshanak Morrowatian (winnares van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2020) en Justin de Jager (winnaar van de publieksprijs van Rotterdam International Duet Choreography Competition 2019 en halve finalist van Hollands Got Talent).

SALLY’s Danslab is dé werkplaats in Zuid-Nederland voor innovatie in de dans opgezet door SALLY Dansgezelschap Maastricht. Sinds 2015 is VIA ZUID – Talentontwikkeling in de podiumkunsten ook verbonden aan het Danslab. Door te experimenteren binnen de dans en verbindingen te leggen met nieuwe technologieën, dansers en choreografen ontstaat er nieuw future-proof werk voor de dans. Jonge talenten kunnen binnen het Danslab hun eerste stappen als choreograaf zetten of hun stijl verfijnen

  • Wil je meer informatie over deze productie? Neem dan contact op met SALLY.

De choreografieën van DANSLAB on tour #1

KUBUS Thirza Riphagen

KUBUS is een choreografie waarin vijf dansers en een grote kubus de hoofdrol spelen en samensmelten tot een intrigerend geheel. Choreografie is soms net als wiskunde. Wiskunde gaat over verhoudingen. Ook KUBUS gaat over verhoudingen. Hoe verhouden de dansers zich tegenover elkaar en tegenover de kubus? Wat zijn de fysieke mogelijkheden van de kubus? De dansers halen tijdens KUBUS het uiterste uit zichzelf én uit de kubus.

Duur: ± 12 minuten

Credits
Concept en choreografie: Thirza Riphagen
Advies: Krisztina de Châtel
Dansers: Benedetta Cimadamore, Sellam El Achari, Cesare di Laghi, Giorgio Lepelblad, Teresa Royo
Muziek: Ólafur Arnalds, Joseph Bertolozzi, Loscil
Kostuums: Bonne Suits
Lichtontwerp: Eelke Slooten

Tunnel Vision Justin de Jager

De makers signatuur van Justin de Jager is onlosmakelijk verbonden aan het bewegingsconcept ‘threading’. Bij een thread creëert de danser een opening door meerdere lichaamsdelen aan elkaar te verbinden om er vervolgens met een ander lichaamsdeel doorheen te gaan. Tijdens het ontwikkelen van zijn eigen benadering van ‘threading’ is Justin in een tunnelvisie gestapt. Die tunnelvisie heeft ervoor gezorgd dat hij een enorme diepte heeft kunnen vinden binnen zijn bewegingstaal. Tunnel Vision vertegenwoordigt het innerlijk verlangen om onafhankelijk met je danspartner op het podium te staan en als individuen samen het publiek mee te nemen in een harmoniserende trance.

Duur: ± 7 minuten

Credits
Concept en choreografie: Justin de Jager
Advies: Andrey ‘Drosha’ Grekhov
Dansers: Justin de Jager en Thirza Riphagen
Muziek: Lorn en Richard Skelton, gemixt door Zino Schat
Kostuums: Mieke Kockelkorn
Lichtontwerp: Eelke Slooten

MASK Roshanak Morrowatian

Wat voor masker draag jij vandaag? Als wie doe je je vandaag voor? De vrolijke? De carrièrepersoon? In de maatschappij moeten we voortdurend presteren en voldoen aan bepaalde rollen. Leven is in elk continent bijna een vorm van overleven geworden. Ons ware gezicht te tonen vinden we eng, veel liever verstoppen we ons achter foto’s met geweldige filters en GIF’s die de val ervoor of erna verbergen. Behoud wat er mooi uitziet en verstop wat echt is. In MASK nodigt Roshanak danser Luis uit juist zijn demonen voor te stellen, ‘fouten’ te maken, persoonlijk te worden en onzekerheden te delen. De kracht van mens zijn, zijn de imperfecties. Zonder filters.

Duur: ± 7 minuten

Credits
Concept en choreografie: Roshanak Morrowatian
Danser: Luis R. Pedraza Cedrón
Muziek: Rutger Zuydervelt
Kostuum: Mami Izumi
Lichtontwerp: Eelke Slooten

My Body, My Instrument Jennifer Romen

My Body, My Instrument is ontstaan vanuit het experimenteren met het isoleren van verschillende lichaamsdelen. Bij een isolatie wordt een deel van het lichaam bewogen en de rest wordt stilgehouden. Jennifer’s lichaam is haar instrument die ze bespeelt en tentoonstelt. Op de door haarzelf gecreëerde muziek en teksten komen verschillende danstechnieken, dynamieken en kleuren samen. Ze zorgen samen voor een fascinerende complexiteit die centraal staat in haar werk.

Duur: ± 5 minuten

Credits
Concept en choreografie: Jennifer Romen
Advies: Joshua Trebi
Danser: Jennifer Romen
Muziek: Jennifer Roman / Joshua Trebi
Lichtontwerp: Eelke Slooten

Alive Martin Harriague

Alive toont de kracht van het collectief en wat je als groep van individuen teweeg kan brengen. Zeven dansers staan met ontzettend veel energie op het podium. Deze energie wordt voelbaar, zelfs tastbaar, tot in de zaal! De keiharde dans laat zien hoe de dansers als een collectief energie kunnen creëren. Net zo veel totdat ze erbij neervallen…

Duur: ± 8 minuten

Credits
Concept en choreografie: Martin Harriague
Advies: Stefan Ernst
Dansers: Benedetta Cimadamore, Sellam El Achari, Cesare di Laghi, Giorgio Lepelblad,
Luis R. Pedraza Cedrón, Thirza Riphagen, Teresa Royo
Muziek: Martin Harriague
Kostuums: Mieke Kockelkorn
Lichtontwerp: Eelke Slooten

Agenda

  • ECI CultuurfabriekRoermond20 januari 2022 20:00TICKETS
  • ECI CultuurfabriekRoermond21 januari 2022 20:00TICKETS
  • Theater De Lieve VrouwAmersfoort27 januari 2022 20:00TICKETS
  • Stadsschouwburg HaarlemHaarlem18 maart 2022 19:30TICKETS
  • ParktheaterEindhoven20 april 2022 19:30
  • PLT kerkradeKerkrade13 mei 2022 19:30TICKETS
BOEK SALLY NU

ARCHIEF

Er is nog geen archief voor deze voorstelling.
Alle voorstellingen in ARCHIEF »

WIL JE MEER SALLY?

Ga naar het interactieve dansdomein van SALLY als je meer te weten wilt komen over deze voorstelling.

Voor de echte dansfans, stoere doe-het-zelvers, enthousiaste ouders en betrokken leerkrachten.
Nieuwsgierig? Kijk snel verder en ga aan de slag!

IK WIL MEER SALLY