(Im)Pulse

Krisztina de Châtel in coproductie met SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88

Twee geroemde werken van Krisztina de Châtel naast nieuw werk van jonge maker Audrey Apers uit SALLY’s Danslab*. Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.
Het drieluik (Im)Pulse brengt op initiatief van SALLY De Châtels klassieker ‘Pulse’ (2007) op muziek van György Ligeti. Door de pianoklanken van Ligeti worden de dansers, gehuld in kostuums van mode-icoon AZIZ, meegesleurd als bladeren in een orkaan. “Eentje om nog eens te gaan zien”, schreef NRC Handelsblad in 2007.

‘Thirteen Images From The Dark Land’ (2017) werd gemaakt in opdracht van SALLY. Hiermee creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88 verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

Met haar nieuw werk ‘Labour of Love’ zet Apers muziek en dans in voor een streven voorbij hiërarchische verhoudingen. In een live dialoog tussen Apers en haar muzikale counterpart moet de strijd om territorium wijken voor het werken aan een gemeenschappelijke grond.

Krisztina de Châtel, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire èn vernieuwing in muziek en dans.
*Danslab is een initiatief van SALLY i.s.m. VIA ZUID Talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg

“een must-see voor oud en nieuw publiek.” ★★★★ Trouw

“(Im)Pulse is een dansavontuur vol expressie, van het bezwerende Labour of Love tot het beheerste en tegelijk onbesuisd-grootse Pulse.” Theaterkrant

“Sterk vernieuwende choreografieën van De Châtel die niets van hun gloed verloren hebben.” Theaterkrant

Choreografie Krisztina de Châtel (Pulseen Thirteen Images…), Audrey Apers (Labour of Love)
Compositie György Ligeti (Pulse), George Crumb (Thirteen Images…), Michiel de Malsche en Jan Deboom (Labour of Love)
Dans Marina Bilterijst, Cesare Di Laghi,Alina Fejzo, Ivan Montis, Luis R. Pedraza Cedrón, Pedro Ricardo Henry (Pulse), Pedro Ricardo Henry, Ivan Montis(Thirteen Images…), Audrey Apers (Labour of Love)
Uitvoering live muziek Domenica Eyckmans – altviool, Paul Pankert – viool, Maxime Stasyk – viool, Jean-Pol Zanutel – cello (Thirteen Images…), Jan Deboom (Labour of Love)
Toneelbeeld Conrad van de Ven (Pulse)
Kostuums Aziz Bekkaoui (Pulse), Mieke Kockelkorn (Thirteen Images…), Audrey Apers (Labour of Love)
Lichtontwerp Bernie van Velzen (Pulse), Otto Eggersgluss (Thirteen Images…)

Agenda

Momenteel geen voorstellingen gepland.

ARCHIEF

Er is nog geen archief voor deze voorstelling.