Martin Harriague

Martin Harriague (FR, 1986) startte zijn professionele danscarrière in 2007 bij het Malandain Ballet Biarritz Junior. In 2008 danste hij bij het Ballet National de Marseille en van 2010 tot 2013 bij Noord Nederlandse Dans. Sinds september 2013 danst en choreografeert Martin bij de Kibbutz Contemporary Dance Company in Israël. Daarnaast leidt hij zijn eigen ad-hocgezelschap Compagnie XIN in Bordeaux. Voor SALLY creëerde Harriague werk voor de voorstellingen Revolt en Skyline. Daarnaast maakte hij tijdens de choreografische residenties in Maastricht de choreografieën Spectrum en Folia die allebei uitgevoerd zijn tijdens FASHIONCLASH Maastricht. Volgend seizoen zal er werk uit zijn voorstelling Keihard te zien zijn tijdens DANSLAB on tour #1.

Naast zijn carrière als danser choreografeert Harriague zijn eigen werk en componeert hij ook zijn eigen muziek. Als danser werkte hij samen met wereldberoemde choreografen als Itzik Galili, Thierry Malandain, Emmanual Gat, Roy Assaf, Rami Be’er, Keren Levi, Stephen Shropshire, Frederic Flamand, Thomas Noone en Reut Shemesh. Zelf creëerde hij werk voor het Ballet National de Marseille, Noord Nederlandse Dans, de Kibbutz Contemporary Dance Company, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Scapino Ballet Rotterdam. In 2018 staat een nieuwe choreografie op het programma voor het Malandain Ballet Biarritz.

Voor zijn werk heeft Martin internationaal erkenning gekregen en diverse awards gewonnen, onder andere bij wedstrijden in Stuttgart, Hannover en Kopenhagen.

Voorstellingen