Dit Dat Dans

Dit Dat Dans neemt je op school, in de wijk of tijdens een festival mee op ontdekkingsreis en laat je jouw werelddelen met anderen. Dankzij een duet van heel dichtbij, actieve dansopdrachten en verdiepende vragen leer je zelfbetekenis te geven aan hedendaagse dans. Dit seizoen staat het duet Cirkel uit SALLY’s Danslab centraal in Dit Dat Dans.

Dit Dat Dans –Cirkel gaat over het vieren van persoonlijkheden. Ben je introvert of juist extravert? Hoe ver ga je over (eigen)grenzen om een ander te bereiken? Of vind je elkaar halverwege? Dit Dat Dans is beschikbaar in verschillende edities. Zo is de ouder/kind versie ideaal voor een festival of jeugddag in het theater en aanpasbaar in tijd. De afgelopen jaren heeft SALLY veel kennis en ervaring opgedaan in het speciaal onderwijs. Dit Dat Dans brengt een beleving tot stand in de veilige omgeving van de eigen school. Door de beeld en de taal van dans en de pedagogische kwaliteiten van ons docententeam kunnenleerlingen onbeperkt genieten van de voorstelling, de dansopdrachten en elkaar. Ze zullen de aanwezigen verbazen met hun mogelijkheden en talenten op de dansvloer.

Ontmoetingen bij Dit Dat Dans

Dit Dat Dans leert kinderen hedendaagse dans te vertalen en beleven. De tweedansers bewegen voor, achter, naast en zelfs mét de kinderen. Maar waar kijken ze nu eigenlijk naar? Welk verhaal haalteen kind uit de bewegingen van het duet? En wat zien anderen in dit duet? Als ze vervolgens zelf met de bewegingen aan de slag gaan, deelt iedereen zijn eigen verhaal en leren ze hun eigen ruimte af te tasten en die van de ander te respecteren. Dit Dat Dans begint en eindigt met de voorstelling en de workshop. Voorbereidend of verwerkend lesmateriaal is voor deze voorstelling niet nodig. Stap lekker open en nieuwsgierig binnen en verlaat na 60 min verrijkt de ruimte.

Praktisch

Duur: 60 minuten (duet + workshop)
Locatie: op school, midden -en grote zaal
Doelgroep: Onder-, midden,- en bovenbouw van het basisonderwijs en het speciaal onderwijs
Aantal: max. 55 leerlingen in het primair onderwijs en max. 25 leerlingen in het speciaal onderwijs
Thema: hedendaagse dans beleven en ontdekken
Te boeken: maart, april, mei 2024
Kerndoelen: 9, 11, 12, 37, 54, 55, 56, 58

Prijzen:
2 x per dag €1.000,-
3 x per dag €1.250,-

Concept Stefan Ernst, Ronald Wintjens, Sophie van Heesewijk
Choreografie Stefan Ernst / Ryan Djojokarso / Luis Pedraza Cedron
Dansers Ivan Montis, Kiki Boot, Teresa Royo, Felix Feenstra, Aaliyah Liên Bui, Nikki Duin

Agenda

Momenteel geen voorstellingen gepland.

ARCHIEF