Kiki Boot

Kiki Boot (NL) studeerde in 2016 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens haar studie verdiepte ze zich vooral in de wereld van de jazz. Kiki werkt momenteel als freelance danser, docent en maker. Dit seizoen is zij bij SALLY te zien in Dansparels.

Kiki heeft bij Rick Odums in Parijs en bij Lynn Simonson in New York en Stockholm gedanst. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij productiehuis DOX, waar ze een jaar lang met choreografen als Erik Kaiel en The100hands werkte. Voor dit gezelschap choreografeerde en danste zij onder andere in Händel It. In 2016 startte ze als danser bij danstheater Rúm in Utrecht. In 2017 werd ze co-creater van danscollectief MANSHIP.

Naast haar werk als danser, draagt Kiki graag haar passie voor dans uit in lessen en workshops bij verschillende instanties, onderwijsinstellingen en op een dansvooropleiding. Hier hoopt ze de waarde van dans over te brengen en bij te dragen aan een rijker referentiekader voor de toekomstige danser en/of dansliefhebber.

“Als ik dans, verstillen de dagelijkse gedachten en kan ik ultiem in het moment ervaren wie en waar ik ben. Bewegen, zodat je de wind over je huid en haren voelt; dat is wat ik het allerliefste doe.”

Voorstellingen