Dansje Taal wint Publieksprijs van het Europees Talenlabel!

SALLY’s project Dansje Taal was genomineerd voor het Europees Talenlabel 2018. Op 2 november mochten wij het project presenteren tijdens de landelijke studiedag van Levende Talen in de jaarbeurs in Utrecht. Hier wist SALLY het publiek te enthousiasmeren voor Dansje Taal met als resultaat het winnen van de publieksprijs voor innovatief talenonderwijs!

In Dansje Taal bundelt SALLY de kracht van dans met het aanleren van een nieuwe taal. Het unieke concept van dit gloednieuwe programma komt voort uit een onderzoek van SALLY en een aantal scholen in Maastricht naar het versneld aanleren van de (buur)talen Frans en Duits via beweging. De pilots werden een groot succes. Immers, bewegen en leren versterken elkaar; al bewegend doen kinderen sneller nieuwe ervaringen en kennis op. Vanaf januari 2019 biedt SALLY dit interactieve dans/taalprogramma landelijk aan in de talen Engels, Duits, Frans en Nederlands.

Dansje Taal is geschikt voor de onder-, midden- en bovenbouw van het primair onderwijs. De combinatie van dansen, taal en leren maakt van Dansje Taal een unieke workshop en eerste introductie met andere talen. Voor meer informatie of vragen over Dansje Taal kun je terecht bij het educatieteam van SALLY via educatie@sallydm.nl