Dansje Taal

Dansje Taal is een online dans- en taalprogramma. Het bundelt de kracht van dans met het aanleren van eentaal. Al bewegend doen kinderen namelijk sneller nieuwe ervaringen en kennis op. Hoe leuk is het dan om dansend een taal te leren! Dansers Ivan en Kiki nemen de leerlingen van groep 1 t/m 8 mee in de wereld van taal. Samen met de leerlingen ontdekken ze op een actieve en plezierige manier de klanken, letters, spellingsregels en schrijfwijzen van het Nederlands.

In 2018 won SALLY de publieksprijs van Het Europees Talenlabel, een Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. Na een succesvolle crowdfundactie, onderzoekstraject en door vertaling is de website van Dansje Taal klaar om met de wereld gedeeld te worden.

Ontmoetingen bij Dansje Taal
Dansje Taal brengt leerlingen in beweging, spelenderwijs gaan ze samen aan de slag met taal. Het is een volledig lesprogramma voor de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. De leerstof wordt in een interactieve video geïntroduceerd en via dans uitgelegd en geoefend. In de verwerkingsopdrachten ontdekken leerlingen de leerstof via(prenten)boeken, muziekopdrachten, knutselopdrachten en meer.Dansje Taal biedt alle leerlingen de kans om op een actieve, plezierige en creatieve manier te stoeien met taal

Praktisch

Duur: filmpjes van +/- 5 minuten per stuk
Locatie: op school via het digibord
Doelgroep: Onder-, midden,- en bovenbouw van het basisonderwijs en het speciaal onderwijs
Capaciteit: één klas
Thema: taal (Nederlands)
Kerndoelen: 9, 11, 12, 37, 54, 55, 56, 58
Lesmateriaal: via interactieve website
Te boeken: Tijdelijk niet beschikbaar

Prijzen:
1 pakket | €100,-
2 pakketten | €150,-
Totaalpakket | €200,-