Dansje Taal

Stel je voor…
Je beweegt en leert meteen een nieuwe taal.
De wereld gaat open.

Dansje Taal is een dans- en taalprogramma voor het primair onderwijs. Onderzoek bewijst dat bewegen en leren elkaar versterken. Al bewegend doen kinderen sneller nieuwe ervaringen en kennis op. Hoe leuk is het dan om dansend een nieuwe taal te leren! Met Dansje Taal bundelt SALLY de kracht van dans met het aanleren van taal. In de eigen klas leren kinderen via beweging woorden, getallen en klanken in het Engels, Frans of Duits.

Het unieke concept van Dansje Taal komt voort uit een onderzoek van SALLY en een aantal scholen in Maastricht naar het versneld aanleren van de grenstalen Frans en Duits via beweging. De pilots werden een groot succes. SALLY biedt dit interactieve dans/taalprogramma in heel Nederland aan. Immers, niet alleen in de grensregio’s, voor alle kinderen wordt het beheersen van meerdere talen steeds belangrijker in de Europese context. De ontwikkeling van het jonge kind kan hierop niet achterblijven. Daarbij krijgt bewegend leren door reeds gepubliceerde onderzoeken steeds meer aandacht. De combinatie van dansen, taal en leren maakt van Dansje Taal een unieke workshop en eerste introductie met andere talen.

Praktisch

Dansje Taal kan gegeven worden als workshop of lessenreeks door een docent van SALLY, maar is ook als digitale methode in te zetten door de leerkracht. De leerkracht kan per pakket 8 lesweken aan de slag, ondersteund met instructiefilmpjes en muziek.
Locatie: In de klas en/of in de gymzaal
Thema: Eten en drinken, sociaal, het lichaam, op straat
Doelgroep: Er zijn afgestemde programma’s voor de onder,- midden,- en bovenbouw en het speciaal onderwijs
Te boeken: Augustus t/m juni
Kerndoelen: 11, 12, 14, 54, 55, 56

BOEK SALLY NU