REVOLT Relive

SALLY Dansgezelschap Maastricht biedt voor het vak CKV het digitale lespakket REVOLT RELIVE gratis aan voor middelbare scholen. In REVOLT RELIVE bekijken de leerlingen in 4 lessen SALLY’s voorstelling REVOLT en beantwoorden ze diverse vragen om voor zichzelf een verhaal te kunnen maken uit het hedendaagse dansmateriaal. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag met het verhaal in één of meerdere kunstdisciplines gekoppeld aan actuele gebeurtenissen. Zo krijgt ieder individu de kans om zijn/haar eigen kwetsbare en rebellerende verhaal te vertellen.

REVOLT Relive - SALLY Dansgezelschap Maastricht

Over de voorstelling

In REVOLT komt de huidige generatie samen in opstand door voor haar eigen, persoonlijke protest te kiezen. In onze hedendaagse, onbegrensde wereld lijkt alles mogelijk. Tegelijkertijd is het moeilijk om kwetsbaar te durven zijn, jezelf te blijven en je diepste angsten en verlangens te delen. In REVOLT leggen zes jonge dansers hun hart bloot. Ze kiezen voor samenwerking in plaats van oppositie. Geen schreeuw vanaf de barricade maar een innerlijke stemverheffing.

In de voorstelling verbindt SALLY haar eigen werk met dat van drie internationale gastchoreografen:  Itzik Galili, Martin Harriague en Stephen Shropshire. Zes jonge dansers gaan op zoek naar onderlinge verbinding. Wat beweegt jou, en hoe durf je dat te laten zien? REVOLT is een stormachtige dansvoorstelling die gepaard gaat met hier en daar een verstilde hartenkreet.

Praktisch

Duur voorstelling: 53 minuten – verdeeld over 2 lessen
Aantal lessen: 4
Thema: protest, blik op de wereld, vriendschap, identiteit
Doelgroep: VO
Kerndoelen en eindtermen: dit lespakket past binnen de kerndoelen voor de onderbouw en de eindtermen van vmbo/havo en vwo.
Prijs: gratis