Michael Lubbers

Michael Lubbers is in 2014 afgestudeerd aan de dansopleiding en is daarna een studie gaan doen aan het ‘Institut De Formation Professionnelle Rick Odums’ in Parijs.

In 2015 studeerde hij aan The Ailey School, The Official School of Alvin Ailey American Dance Theater in New York. Ook begon hij als danser en model voor Nike Europe in Nederland en danste hij in een stuk van choreograaf Geraldine Armstrong, opgedragen aan de overleden René Deshauteur in Théâtre du Gymnase in Parijs.

Daarnaast danste hij in Compagnie Fédération française de danse waar hij ‘Salima’ door choreograaf Rick Odums speelde. Hij danste in verschillende Franse steden in ‘Gospel’, een stuk door choreograaf Wayne Barbaste.

De passie die Michael heeft voor de Horton techniek is ontstaan door het uitvoeren van Alvin Ailey’s choreografieën. In deze techniek werk je aan het creëren van lange lijnen in je ruggengraat en hamstrings door middel van kracht en flexibiliteit oefeningen. Door het uitvoeren van de Horton techniek raakt je lichaam snel opgewarmd. In zijn vrije tijd is Michael actief in de LGBTQ Underground Ball Culture waar hij meedoet aan competities in Europa en de Verenigde Staten als “Michael Milan”.

Binnen SALLY Dansgezelschap Maastricht zal Michael Lubbers choreograferen voor de productie GOD is a DJ.

Voorstellingen