Amy Greene

Amy (VS) is geboren in Sidcup, Engeland en groeide op in Maine, Verenigde Staten. Vanaf haar zesde deed ze aan gymnastiek. Op haar twaalfde stapte ze definitief over op dansen.

In 2009, na haar verhuizing naar North Carolina, startte Amy aan de Raleigh School of Ballet en ging ze dansen bij het Raleigh Dance Theater. In haar laatste opleidingsjaar danste ze bij dit gezelschap als solist. In 2012 verhuisde ze naar San Francisco om haar dansopleiding te vervolgen met het Alonzo King LINES Ballet BFA-programma aan de Dominican University of California. Tijdens deze opleiding heeft Amy samengewerkt met choreografen als Gregory Dawson, Molly Rogers, Alivia Schaffer, Carmen Rozestrate, Julia Stiefel, Sidra Bell en Maurya Kerr.

In 2016 danste Amy met Angela Dice Nguyen en the Move­­Messen­ger(s). In 2017 verhuisde zij naar Maastricht om bij SALLY Dansgezelschap Maastricht te gaan dansen. Amy is dit seizoen te zien in Skyline en Heartbeat.

“Dans is de taal van de ziel. Het is hoop, geluk en woede in één, vormgegeven in een wereld van schoonheid en pijn. Via dans kun je ervaringen delen, liefde vrijmaken en menselijkheid laten zien.”

Voorstellingen