Sneak Peek met jonge choreografen Luis Pedraza Cedrón en Jennifer Romen

Presentatie nieuw werk uit het Danslab van SALLY en VIA ZUID

Wil je graag als eerste werk zien van de nieuwste generatie choreografen? Kom dan op woensdag 16 oktober aanstaande om 20.00 uur naar Theater Heerlen voor de Sneak Peek van Parkstad Limburg Theaters en VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. Voor slechts 7,50 euro beleef je een unieke en inspirerende avond waarin Luis Pedraza Cedrón en Jennifer Romen een preview van hun nieuwe choreografieën tonen. Beide zijn gerenommeerde dansers die zich momenteel ontwikkelen tot beloftevolle choreografen.

Na afloop van de previews, die elk ongeveer twintig minuten duren, vindt een nagesprek plaats onder leiding van Stefan Ernst, artistiek directeur van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Hierbij wordt een uniek inkijkje gegeven in de totstandkoming van de choreografieën. Tegelijkertijd is het voor de choreografen heel waardevol om feedback van het publiek te ontvangen op het prille werk dat ze hebben getoond.

Danslab
Luis Pedraza Cedrón en Jennifer Romen zijn onderdeel van Danslab, een initiatief van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Voor Danslab worden jaarlijks drie à vier jonge choreografen uitgenodigd om nieuw werk te ontwikkelen. In dit proces is een grote rol weggelegd voor onderzoek en verfijning van de artistieke handtekening, het publiek als co-creator en het vinden van de juiste context en platform voor de maker en zijn werk. De choreografen krijgen daarbij werkruimte en begeleiding van SALLY in samenwerking met VIA ZUID.

Moderne en urban dans
Luis Pedraza Cedrón (1989) werd opgeleid tot moderne danser aan twee dansacademies in Spanje, danste bij het Baltic Dance Theatre in Polen en IT Dansa in Barcelona en werkte samen met choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Vanaf 2016 danst Luis bij SALLY en ontwikkelt hij ook choreografisch werk. Tijdens de Sneak Peek laat hij een voorproefje zien van een choreografie waarin de relatie tussen grootouders en kleinkinderen centraal staat.

Jennifer Romen (1996) studeerde onder andere aan de Fontys Dance Academy, won meerdere internationale hiphopkampioenschappen en was te zien in tv-programma’s als So You Think You Can Dance. Ze heeft haar eigen dansschool, U.S.D.A., en werkt als docent aan de Opleiding Dans Maastricht. Tijdens de Sneak Peek laat ze work in progress zien dat ze binnen Danslab ontwikkelt.

Sneak Peek | 16 oktober 2019 | Parkstad Limburg Theaters Heerlen
Tijd: 20.00 tot ca. 21.30 uur (incl. nagesprek) Het nagesprek is gedeeltelijk in het Engels. Entree: €7,50
TICKETS