Robert Hoogenboom is SALLY’s nieuwe zakelijk leider

Sinds 1 februari is Robert Hoogenboom zakelijk leider van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Hiervoor was hij als directeur Marketing Communicatie verbonden aan o.a. Vodafone, Maastricht Marketing en Jules Group, toonaangevende studenten-dienstverlener in Maastricht en Aken. “Robert staat bekend als een verbinder. Vanuit zijn brede en grensoverschrijdende netwerk kan hij de rol van SALLY in Maastricht, binnen de Nederlandse danswereld maar ook internationaal verder vormgeven”, aldus Ronald Wintjens, algemeen directeur en medeoprichter van SALLY.

Groei
Met Ronald Wintjens en Stefan Ernst, die als artistiek directeur en medeoprichter aan SALLY verbonden is, wordt Robert Hoogenboom verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van het Maastrichtse dansgezelschap. Ook marketing en communicatie behoren tot zijn portefeuille. Verder zal Hoogenboom de verdere groei van het Maastrichtse gezelschap begeleiden: in Nederland en internationaal. Legio mogelijkheden voor dans in de EUregio. “Pal over de grens achter Aken ligt een regio met meer dan 17 miljoen inwoners. En ook België kent een groot publiek voor moderne dans. SALLY kan in deze cultureel sterke regio’s zeker een rol spelen in het creëren van innovatief aanbod voor het jonge publiek.”

Moderne dans voor een jong publiek
SALLY Dansgezelschap Maastricht bestaat 12 jaar en groeit momenteel flink uit haar jasje: zo speelt SALLY gemiddeld 140 voorstellingen per jaar. Vanuit thuisbasis AINSI Maastricht presenteert het dansgezelschap onder leiding van de choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjens vier grote en kleinere producties per jaar, met de focus op het jonge publiek. Daarnaast organiseert SALLY talrijke educatieve dansprojecten op scholen en begeleidt het danshuis jonge, nieuwe choreografen en dansers die als artist in residence in Maastricht nieuw werk ontwikkelen, onderzoek doen en hun unieke handtekening (verder) ontwikkelen.

Twee voorstellingen
In eigen land is SALLY dit jaar met twee voorstellingen in de theaters te zien. Woest is een nieuwe familie-productie (voor kinderen 4+). Skyline (voor volwassenen en 14+) gaat vanaf dit najaar in de reprise.

Contactgegevens: Robert Hoogenboom | robert@sallydm.nl | +31 627 863 567