Nicolle van Lith nieuwe zakelijk leiding bij SALLY

Het nieuwe jaar begint goed bij SALLY. Een nieuwe zakelijk leider, de première van KEIHARD bij Schrit_tmacher festival en een samenwerking met jeugdtheatergezelschap Het Laagland. Last van groeipijnen? Welnee!

Groei
Samen met Stefan Ernst en Ronald Wintjens, de directie van SALLY, gaat Nicolle van Lith de groei van het dansgezelschap verder mogelijk maken. Nicolle van Lith, opgeleid aan de dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, werkte o.a. bij verschillende Centra voor de Kunsten en had haar eigen dansgezelschap ‘Kraak’ waarmee ze theaterdans voorstellingen maakte voor en met jongeren. De afgelopen jaren werkte Nicolle bij de Provincie Limburg waar ze zich bezig hield met beleid en lobby voor podiumkunsten, talentontwikkeling en cultuureducatie.
Nicolle van Lith: “ Dansen is voor mij als ademen, een levensbehoefte. Werken voor SALLY in het hart van de dans in en vanuit Limburg is mij op het lijf geschreven. Educatie op school, verwondering in het theater en talentontwikkeling voor jonge dansers, alles komt samen bij SALLY.“
Stefan Ernst en Ronald Wintjens: “We zijn super enthousiast om samen met Nicolle te werken aan een verdere uitbreiding van SALLY als ook aan het verstevigen van het dansklimaat in de regio. Met inzet van haar grote danshart en expertise zijn we overtuigd een aantal nieuwe stappen te kunnen zetten naar een mooie toekomst.”

SALLY danst door!
SALLY Dansgezelschap Maastricht draagt op tal van manieren bij aan talentontwikkeling van dans in en vanuit Limburg. De afgelopen jaren heeft SALLY een vaste plek binnen het regionale en landelijke danslandschap in de theaters en op festivals verworven.Ook op basis en middelbare scholen is SALLY vaak te vinden en verrijkt zo het onderwijs met haar dansworkshops en voorstellingen. Binnen het Danslab van het gezelschap krijgen jonge makers de kans om zich onder de vleugels van SALLY te ontwikkelen en wordt de nadruk gelegd op het vergroten van de binding tussen maker en publiek.

Nieuwe samenwerking en première KEIHARD
2019 brengt een nieuwe samenwerking: Het Laagland en SALLY Dansgezelschap Maastricht maken samen de jeugdproductie “Vreemde Eend” uit. Deze voorstelling zal vanaf september in theaters door heel Nederland te zien zijn. Een bijzonder moment voor SALLY vormt de première van KEIHARD tijdens het Schrit_tmacher festival. In 2019 zet SALLY ook fors in op educatie, o.a. met het in de prijzen gevallen project Dansje Taal en onderzoekt het gezelschap de mogelijkheden van samenwerking in het buitenland.

Lees hier het interview dat Nicolle van Lith en Ronald Wintjens hadden met Dagblad de Limburger.