Première (Im)Pulse

(Im)Pulse / Krisztina de Châtel in coproductie met SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88

Vanaf 25 september is het drieluik (Im)Pulse te zien in de Nederlandse theaters. Deze coproductie van De Châtel sur Place, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 gaat 30 september in première in het Internationaal Theater Amsterdam.

(Im)Pulse presenteert drie choreografieën waarin (live) muziek en dans elkaar uitdagen en versterken. Het is een speerpunt van de coproducenten van (Im)Pulse om het publiek daarbij in aanraking te brengen met een ontluikende generatie makers. In één samenhangend drieluik combineert (Im)Pulse twee kenmerkende werken van Krisztina de Châtel met nieuw werk van de jonge maker Audrey Apers. Te zien zijn De Châtels klassieker Pulse (2007) en het duet Thirteen Images From The Dark Land (2017), live begeleid door Ensemble 88. Met Apers’ Labour of Love (2019) staat (Im)Pulse voor drie onderscheidende choreografieën met een sturende rol voor muziek.

Apers is sinds 2018 verbonden aan het initiatief Danslab van SALLY Dansgezelschap Maastricht in samenwerking met VIA ZUID Talentontwikkeling in de podiumkunsten. Dit Danslab biedt ruimte aan jonge makers om te experimenteren en te zoeken naar hun eigen stem in dans en beweging. Voor (Im)Pulse ontwikkeld Apers haar werk mede onder begeleiding van De Châtel zelf. Apers ziet in deze kans ook een enorme uitdaging. “Eerder onderzocht ik al binnen het Danslab hoe de danser en de muzikant elkaar kunnen beïnvloeden om live tot een soundtrack te kunnen komen. ‘Labour of Love’ is een volgende stap in dit experiment. Dat kan goed maar ook fout gaan. Krisztina zegt dan: So what, ga ervoor! Dat maakt het juist zo spannend.”

Première 30 september 19.30, Internationaal Theater Amsterdam
De volledige speellijst vindt u hier.