Euregio Dance Lab in première op festival Auf Dem Sprung

In samenwerking met CulturBazar presenteert SALLY 25 september de première van het Euregio Dance Lab op Festival Auf Dem Sprung in Aken.

Sinds een aantal jaren ontvangt SALLY dansers en choreografen in het Danslab, een werkplaats voor innovatie in de dans. In het Danslab vinden danskunstenaars de tijd en ruimte om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om met beweging en dans hun verhalen te vertellen. Jonge choreografen kunnen er in een onderzoeksvraag te duiken. Gerenommeerde makers kiezen ervoor om in SALLY’s danswerkplaats hun stijl te verfijnen.

Het Danslab levert geweldige nieuwe ideeën op en drijft de ontwikkeling van dans vooruit. We zijn dan ook trots dat het Danslab dit jaar de grens is overgestoken. Het Euregionaal Dance Lab biedt jonge Euregionale choreografen en dansers een platform om met elkaar in contact te komen en gezamenlijke producties te ontwikkelen.

Sinds de start van de zomer werken de veelbelovende choreografen Thirza Riphagen Putri en Alekszandr Szivkov samen met dansers  Lex Bruins en Marlena Meier aan twee nieuwe bijzondere dansstukken. Beide stukken hebben hetzelfde actuele thema: social media. De choreografen kozen voor dit gezamenlijk thema omdat zij vinden dat social media en het gebruik van een mobiele telefoon aardig wat invloed heeft. Hoe vaak kijk je per dag op je telefoon? Welke social media volg je? Hoeveel tijd van je dag besteed je daaraan? En wat laat je op die platforms van jezelf zien? En is dat een positieve of negatieve ontwikkeling? Al deze vragen zijn verwerkt in twee voorstellingen die gepresenteerd zullen worden op scholen in Aken, Hasselt en Maastricht.

Informatie

Festival Auf Dem Sprung
Euregio Dance Lab– SALLY Dansgezelschap Maastricht
Zaterdag 25 september om 20:00 uur

Ludwig Forum Aken