Woest (4+/familie)

Een eigenzinnige wereld vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans. 

Stel je voor…
2 gebalde vuisten en 1 rode kop.
Té veel keren geprobeerd tot 10 te tellen.
Een enorme stilte…en dan…
rookwolkjes uit je oren en de tanden stevig op elkaar…

Woest is een voorstelling over onstuimige woedeaanvallen. Een jongen van gescheiden ouders reageert zich af op alles en iedereen. Maar onder zijn boosheid schuilt een dieper verlangen: in zijn eigenzinnige wereld vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans probeert hij alles te laten zijn zoals het was…

‘In je keel bonst je hart, je benen trillen en je loopt rood aan. Het borrelt diep van binnen en is onstuitbaar. Het moet eruit…KWAAAAAAK…Pas op, de driftkikker is los. Hij is Woest!

Woest - LESBRIEF

De lesbrief bevat algemene informatie over SALLY Dansgezelschap Maastricht, de voorstelling WOEST, een aantal suggesties voor het voorstellingsbezoek en de beschrijving van een serie speelse en dansante opdrachten die u samen met uw leerlingen kunt uitvoeren. U kunt ervoor kiezen om de opdrachten na elkaar te
doorlopen, maar ze zijn ook los van elkaar als energizer in te zetten. Deze opdrachten kunt u zowel voor als na uw bezoek aan WOEST met de leerlingen doen. Wanneer u de opdrachten na het bezoek doet, kunt u bij elke opdracht steeds terugvragen naar de voorstelling.

De opdrachten die in deze lesbrief zijn beschreven, sluiten aan bij de natuurlijke bewegingsdrang en mogelijkheden van de leerlingen. Om hen nog meer te stimuleren in dans, kunt u de elementen tijd, kracht en ruimte (danselementen) toevoegen aan iedere opdracht. In de bijlage vindt u meer uitleg over deze elementen en hoe u deze kunt toepassen.

Bij de beschrijvingen van de dansopdrachten worden tevens voorstellen voor muziek gegeven. De muziek is speciaal hiervoor door choreograaf Stefan Ernst van SALLY gecomponeerd. Het is niet toegestaan deze muziek voor andere doeleinden te gebruiken.

Tot slot wensen wij u en uw leerlingen veel plezier bij de voorbereidingen. Tot dan(s) bij de voorstelling WOEST!

SALLY Dansgezelschap Maastricht

Woest - Educatiefilmpjes

Deze tutorial leert je de Woestdans met bewegingen uit de voorstelling Woest (4+) van SALLY Dansgezelschap Maastricht! Dans je met ons mee?

Dit is de Woestdans en hoort bij de voorstelling Woest (4+) van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Dans je met ons mee?

Woest - MUZIEK

Kinderboeken over Woest

Kinderboeken die aansluiten op het thema van Woest.

  • Kamil, de groene kameleon – Danielle Steggink

  • Kamil, de groene kameleon – Danielle Steggink

  • Ik zie het aan je ogen – Guy Daniels

  • De kleur van emoties – Anna Llenas

  • Dag papa, tot volgende week – Brigitte Weninger

  • Papa-mama lijm – Kes Gray

  • Papa woont nu in de Willemstraat – Nele Maar

Waar worden onze dansers WOEST van?

Puzzel Woest

Kleurplaat Woest