KEIHARD (10+/volwassenen)

Dans die je raakt 

KEIHARD is een voorstelling met keiharde dans! De toeschouwers worden getrakteerd op een aparte beleving. Ze nemen plaats op het podium, midden in de dansexplosie en dicht op de huid van de dansers. De energie wordt voelbaar, zelfs tastbaar, waardoor niemand stil kan blijven zitten.

KEIHARD toont de kracht van het collectief en wat je als groep van individuen te weeg kan brengen. Zeven dansers staan op het podium en laten zien hoe een collectief energie kan creëren, actiebereidheid kan aanwakkeren en voor verandering kan zorgen. SALLY laat het publiek ervaren hoe besmettelijk het is om naar dans te kijken: intens, virtuoos, vol humor en KEIHARD ‘in your face’.

Over de choreografen

Stefan Ernst (NL) richtte in 2006 samen met Ronald Wintjens SALLY Dansgezelschap Maastricht (voorheen Project Sally) op. Sindsdien is hij als artistiek leider en huischoreograaf aan het gezelschap verbonden. Inmiddels heeft hij al meer dan 30 choreografieën op zijn naam staan. Zijn stijl wordt door de pers omschreven als; fysieke dynamische dans, herkenbaar en origineel. Met KEIHARD wil Ernst het publiek trakteren op een explosie aan dans in alle facetten. En gaat daarvoor samen met de dansers terug naar de essentie van dans; kracht, passie en de energie.

Martin Harriague (FR) is choreograaf, danser en componist. Als een van de jonge talenten uit SALLY’s Danslab was zijn choreografisch werk al eerder te zien in SALLY’s voorstellingen: Revolt, Skyline en LUX. Momenteel maakt Harriague internationaal furore en heeft hij onder ander werk gecreëerd voor: Kibbutz Dance Company (IL), Scapino Ballet Rotterdam (NL), Dantzaz Konpainia (SP) en Malandain Ballet Biarritz (FR). Harriague componeert voor zijn werk zelf de muziek en is daarmee een zeldzaamheid in de danswereld. Als danser begrijpt hij het metier van de dans ten volle, en weet hij zijn muziekcomposities te vertalen tot een verlengstuk van de dans.

Praktisch

Duur: 50 minuten
Locatie: In theater of gymzaal
Thema: Interactie, verandering, positieve energie
Doelgroep: Onder- en bovenbouw
Speelperiode: Februari – mei 2021
Kerndoelen: 54, 55, 56

KEIHARD - LESBRIEF & WORKSHOP

De lesbrief bevat algemene informatie over SALLY Dansgezelschap Maastricht, de voorstelling, een aantal suggesties voor het voorstellingsbezoek en de beschrijving van een serie dansante en verdiepende opdrachten die u of uw collega’s samen met uw leerlingen kunt uitvoeren. U kunt ervoor kiezen om de opdrachten na elkaar te doorlopen, maar ze zijn ook los van elkaar in te zetten. Deze opdrachten kunt u zowel voor als na uw bezoek aan KEIHARD met de
leerlingen doen. Wanneer u de opdrachten na het bezoek doet, kunt u bij elke opdracht steeds terugvragen naar de voorstelling.

De opdrachten die in deze lesbrief zijn beschreven, sluiten aan bij de natuurlijke bewegingsdrang en mogelijkheden van de leerlingen. Om hen nog meer te stimuleren in dans, kunt u de elementen tijd, kracht en ruimte (danselementen) toevoegen aan iedere opdracht. In bijlage 1 vindt u meer
uitleg over deze elementen en hoe u deze kunt toepassen.

Bij de beschrijvingen van de dansopdrachten wordt tevens verwezen naar de KEIHARD lijst van SALLY op Spotify.

Tot slot wensen wij u en uw leerlingen veel plezier bij de voorbereidingen. Tot dan(s) bij de voorstelling KEIHARD!

SALLY Dansgezelschap Maastricht


Het is ook mogelijk om een workshop door SALLY op school te laten verzorgen, voorafgaand aan of ter verwerking van de voorstelling.
Duur: 60 minuten per klas
Locatie: In het speellokaal of gymzaal

KEIHARD - Educatiefilmpjes

Deze tutorial leert je wat dansmateriaal uit de voorstelling KEIHARD (10+) van SALLY Dansgezelschap Maastricht! Dans je met ons mee?

KEIHARD – Opdracht contact maken (filmpje 1)

KEIHARD – Opdracht contact maken (filmpje 2)

KEIHARD – Opdracht contact maken (filmpje 3)

KEIHARD - MUZIEK

zie de KEIHARD lijst van SALLY op Spotify

KEIHARD dichtbij

Zo ziet KEIHARD er van boven uit. Benieuwd hoe KEIHARD er van dichtbij uit ziet? Dat kan!

SALLY trakteert op een aparte beleving voor het publiek. Je zit namelijk midden in de arena rondom de dansvloer, dicht op de huid van de dansers. Met KEIHARD laat SALLY je ervaren hoe besmettelijk het is om naar dans te kijken: intens, virtuoos, vol humor en KEIHARD ‘in your face’.

Dans op onverwachte plekken

Dans kan op allerlei plekken plaatsvinden en ontstaan.

In de voorstelling KEIHARD nemen de dansers het publiek mee in de voorstelling en zullen er onverwachtse elementen plaatsvinden. De choreografen willen het publiek laten ervaren wat de kracht van dans is. Dit kan op verschillende manieren worden laten zien en zo vaak ook op een verrassende ingang.

Filmpjes Dansrages

Bekijk alle filmpjes: Cha Cha Slide, Moonwalk, Loco Motion, Macarena, Vogeltjesdans, Dougie, Whip and Nae Nae, Floss.

Dansportretten

Bekijk alle dansportretten: Pedro Ricardo Henry, Cesare Di Laghi