Vreemde Eend in de klas

SALLY & Het Laagland

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat vanBuuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknickkleed voor eenderde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

De voorstelling Vreemde Eend uit 2019 bracht in de klas veel gesprekken opgang. Enthousiaste leerkrachten konden met het thema veel kanten op en gaven aan deze voorstelling meerdere jaren te willen inzetten. Sally i.s.m. Het Laagland ontwikkelden vanwege de verdere digitale ontwikkelingen in het onderwijs Vreemde Eend in de klas.

Ontmoetingen bij Vreemde Eend in de klas
Vreemde Eend in de klas is een online educatiepakket van 6 lessen met instructiefilmpjes, opdrachten en vragen.Via het digibord beleven kinderen de voorstelling Vreemde Eend, doen ze diverse dans- en theateropdrachten én gaan ze met elkaar in gesprek over anders zijn, iemand buitensluiten en vrienden maken. De leerkracht hoeft de kinderen slechts te coachen.

Praktisch

Duur: de 6 lessen zijn flexibel inzetbaar
Locatie: op school via het digibord
Doelgroep: onderbouw van het basisonderwijs en het speciaal onderwijs
Aantal: het pakket wordt afgenomen per school
Thema: anders zijn, angst voor het onbekende, vriendschap
Te boeken: gehele schooljaar
Kerndoelen: 9, 11, 12, 37, 54, 55, 56, 58
Lesmateriaal: educatiepakket met opdrachten, instructiefilmpjes en vragen

Prijzen:
€125,- per school