Revolt Relive

Revolt Relive is een stormachtige dansvoorstelling die de huidige tijdsgeest weerspiegelt. In deze voorstelling die jong en oud diep raakt, leggen zes jonge dansers hun harten ziel bloot. Zij komen samen in opstand door voor hun persoonlijke protest te kiezen.

SALLY maakte en danste Revolt in 2015, maar besloot om de voorstelling in 2021 opnieuw (online) te presenteren aan klassen in het VO, MBO en HBO. In een tijd waarin de wereld soms even te veel wordt en van alles losmaakt bij jongeren, is kunst een veilige manier om je frustratie te uiten, je angsten te delen met anderen en oplossingsgericht naar de toekomst te kijken.

Ontmoetingen bij Revolt
De online registratie van Revolt is in het lespakket Revolt Relive opgeknipt in verschillende fragmenten. Per fragment worden jongeren uitgedaagd om betekenis te geven aan wat ze zojuist hebben gezien.Nadat ze de gehele voorstelling hebben bekeken, gaan ze zelf aan de slag met 1 van de multidisciplinaire opdrachten en delen ze vervolgens hun eigen gedachten en gevoelens over de huidige maatschappij met elkaar.

Praktisch

Duur: 4 lessen van 45 minuten
Locatie: op school, in eigen klas
Doelgroep: VO klas 1-6, MBO en HBO
Capaciteit: per klas
Thema: opstand, jezelf zijn in een groep, protesteren, vrede
Te boeken: gehele schooljaar
Lesmateriaal: online lespakket (fragmenten, vragen en opdrachten)

Concept Stefan Ernst, Ronald Wintjens
Educatie Sophie van Heesewijk

Agenda

Momenteel geen voorstellingen gepland.

ARCHIEF

Er is nog geen archief voor deze voorstelling.