Danslab

In SALLY’s DANSLAB ontdekken een nieuwe generatie makers nieuwe manieren om hun verhalen te vertellen via dans en beweging.

In het Danslab vinden makers de tijd en ruimte om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om met beweging en danshun verhalen te vertellen. Makers die aan het begin van hun carrière staan kunnen er in een onderzoeksvraag duiken. Gerenommeerde makers kiezen ervoor om in SALLY’s danswerkplaats hun stijl te verfijnen. Of hun focus op het creëren van nieuw werk voor een jong publiek aan te scherpen. SALLY’s Danslab is een belangrijke ontmoetingsplaats voor danstalent én danspubliek

Ontmoetingen bij het Danslab
SALLY nodigt leerlingen graag uit om deze talenten te ontmoeten en mee te kijken bij het maakproces van hun nieuwe dansstukken. Tijdens de ontmoeting krijgende leerlingen uitleg van de maker en na het zien van de choreografie geven zij hun reactie. Wat raakte hen? Wat vonden ze interessant? Door de actieve deelname ontwikkelen de jonge kijkers nieuwe vaardigheden en kennis op het gebied van dans en aan de andere kant scherpt hun input het werk van de maker aan.

Praktisch

Duur: variabel
Locatie: in een dansstudio van SALLY of op school
Doelgroep: Primair en voortgezet onderwijs
Capaciteit: in overleg
Thema: backstage, co-creatie, maakproces
Speelperiode: gehele schooljaar
Kerndoelen: 9, 11, 12, 37, 54, 55, 56, 58
Lesmateriaal: kijkwijzer

Prijzen:
€30,- per klas.

BOEK SALLY NU