Dance ID

Dance ID staat voor ‘Dance idea’: als je geen idee hebt van wat je nou van dans moet vinden. Maar…; Dance ID staat ook voor het vinden van je eigen ‘dans identiteit’. Deze nieuwe voorstelling van SALLY brengt spannende en vurige dans. Intens en dicht op de huid van het publiek.

Dance ID laat jongeren op een actieve manier en met al hun zintuigen dans ervaren. De jongeren worden meegenomen naar een wereld van dans, kijken, denken en doen. Ze worden uitgedaagd om betekenis te geven aan abstractie, kritisch te kijken en denken, en vol zelfvertrouwen andere meningen te respecteren. De dansers van SALLY en de workshopdocent helpen het jonge publiek op weg bij deze totaal nieuwe ervaring, die hen leert om dans en elkaar op een andere manier te beleven. Tegelijk gaan zij op zoek naar hun eigen dansidentiteit. Deze interactieve voorstelling opent zo inzichten die anders verborgen zouden blijven.

SALLY biedt Dance ID in verschillende versies aan, afgestemd op de onder-, midden- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Het programma past binnen een lesuur en vindt plaats op een interactieve dansvloer op school.

Praktisch

Duur: Dance ID past in een lesuur, maar krijgt tijdens een blokuur de ruimte voor meer verdieping en beleving.
Locatie: Gymzaal of podium
Benodigde oppervlakte: 8x8x4 m
Doelgroep: Onder- en bovenbouw van het voortgezet en speciaal voorgezet onderwijs
Thema: Het leren vertalen en het beleven van hedendaagse dans
Te boeken: In het najaar en voorjaar
Kerndoelen: 48, 50 ,56