WINTERNIGHTS FESTIVAL 2018

work-in-progress | performing arts | 21 en 22 december

Dit jaar strijkt Winternights festival neer in Het Radium (Sphinxkwartier) in Maastricht. Winternights presenteert work-in-progress van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag, de voorhoede van morgen:‘onaffe’ projecten van a-typische makers, kunstenaars wiens werk zich niet zomaar laat vatten door de geijkte disciplines. Choreografen, theatermakers, performers, componisten, filmmakers en beeldend kunstenaars, allen ontwikkelen via gedurfde projecten een nieuwe vormentaal en mixen performance, installatiekunst, dans en theater.

Een 20tal makers gaat er werk presenteren, toetsen en testen, pitchen en met het publiek en jou in gesprek. De fabriekspanden van Het Radium vormen dit jaar het decor van Winternights. Verschillende ruimtes in en om het KunstFront (festivalhart), het LAB-gebouw, de Rubberfabriek en de Gashouder richten we in als presentatieplekken, ateliers, pitchpodia, bars, hangout of dansvloer.

Tijdens het festival zullen Danslab residenten Audrey Apers en Maria Dominguez een presentatie geven en in gesprek gaan met het publiek.

Praktisch
Winternights Festival

Vrijdag 21 en zaterdag 22 december 2018
Aanvang beide dagen 15.00 -23.00 uur, vrijdag nadien nog feestje.
Toegang gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Festivalhart: Kunstfront, Het Radium (Sphinxkwartier), Cabergerweg 45 in Maastricht.

www.winternights.nl

Winternights Festival is het initiatief van SoAP Maastricht, VIA ZUID talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg en het C-TAKT.