SALLY met DANSLAB on tour #1 tijdens Museumnacht

Tijdens de Museumnacht Maastricht’s Art Appetizer op 22 oktober, zetten SALLY Dansgezelschap Maastricht, Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID de deuren van het LABgebouw wagenwijd open. We nemen je mee op een tour langs dans, beeldende kunst, theater en poëzie van de nieuwe generatie makers!

Beeldende kunst

Ga op onderzoek in het universum van beeldende, interactieve werken dat Jelle Stiphout speciaal
voor de Museumnacht Maastricht’s Appetizer creëerde. Laat je verrassen door een behoorlijke
dosis absurditeit, humor en protestkunst. Jelle Stiphout (1991) studeerde in 2018 af aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur, waarna
hij zich is gaan verdiepen in beeldende kunst en performance art. Tijdens Talentlab 2021 van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID maakte hij zijn eerste ‘verlaten’ decor (dus zonder spelers): WEAPOLOGISE FOR THE INCONVENIENCE. Dit is ook te zien tijdens de Art Appetizer.

Dans

Tijdens de Museumnacht Maastricht & Art Appetizer is een preview van ‘DANSLAB on tour #1’te zien : korte wervelende dansstukken van een nieuwe generatiemakers in de hedendaagse dans. Choreografen Justin de Jager en Jennifer Romen presenteren hun nieuwste choreografie, ontwikkeld in het Danslab van SALLY en VIA ZUID.

Tunnel Vision van Justin de Jager neemt je mee in een harmoniserende trance. Als voormalig breakdancer maakt Justin dans volgens het uit breakdance afkomstige bewegingsconcept ‘threading’: het rijgen van lichamen. De dansers creëren ‘threads’ door meerdere lichaamsdelen aan elkaar te verbinden om er vervolgens met een ander lichaamsdeel doorheen te gaan.

Justin de Jager (1997) won o.a. de publieksprijs van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), de eerste prijs bij AmsterDans en de Leo Spreksel Award. Ook kwam hij in de halve finale van Hollands Got Talent.

My Body, My Instrument van Jennifer Romen is ontstaan vanuit het experimenteren met isolaties. Hierbij wordt een deel van het lichaam bewogen en de rest stilgehouden. Op door haarzelf gecreëerde muziek en teksten brengt Jennifer verschillende danstechnieken, dynamieken en kleuren samen tot een fascinerende complexiteit.

Jennifer Romen (1996) maakt met haar eigen gezelschap Oxygen internationaal furore. Ze is o.a. bekend van het tv-programma Dance Dance Dance en haar deelname aan de Amerikaans hitserie World Of Dance. Haar choreografieën zijn herkenbaar door visuele en illusionaire effecten.

Programma

De dansvoorstellingen (met een inleiding en nagesprek) zijn op de volgende tijdstippen:            

19:00 – 19:15 Jennifer Romen – My Body, My Instrument
19:45 – 20:00 Justin de Jager – Tunnel Vision
20:30 – 20:45 Jennifer Romen – My Body, My Instrument
21:15 – 21:30 Justin de Jager – Tunnel Vision
22:00 – 22:15 Jennifer Romen – My Body, My Instrument
22:45 – 23:00 Justin de Jager – Tunnel Vision