After Dark
een choreografie van Emma Evelein tijdens Festivalweekend Etzenrade

Op 18 en 19 september organiseert Gemeente Beekdaelen, in samenwerking met IBA-Parkstad, het Festivalweekend Etzenrade. Bij het rijksmonument Etzenraderhuuske is namelijk een tot de verbeelding sprekend project gerealiseerd. Historische grachten zijn gereconstrueerd aan hand van archeologisch onderzoek, op een plek waar ooit het kasteel heeft gelegen. Deze historische plek is tevens de enige openbare tuin van wereldberoemd tuinarchitect Piet Oudolf.

SALLY Dansgezelschap Maastricht presenteert tijdens Festivalweekend Etzenrade, in het kader van het IBA-expojaar, een voorstelling van de hand van jong choreografietalent Emma Evelein. Evelein laat zich inspireren door de prachtige tuin van wereldberoemd tuinarchitect Piet Oudolf waarin de voorstelling plaatsvindt. Samen met topdansers Thirza Riphagen, Lex Bruins, Ricky Nainggolan en Aaliyah Bui combineert zij hedendaagse dans en urban dance tot een impactvol verhaal over de onbereikbaarheid binnen een relatie.

Emma Evelein (1993) is danser en choreograaf. Haar dansstijl is puur, ongepolijst en expressief. De voorstelling ‘After Dark’ neemt de bezoekers mee op een reis langs Alice in Wonderland-achtige taferelen en eindigt in een rauwe emotionele slotscène.

Wanneer je de tuin betreedt, ontvangen de dansers je in de prachtige natuurlijke omgeving met kleine individuele dansscènes. Gaandeweg de voorstelling leer je de dansers steeds beter kennen en ontdek je hun persoonlijke emoties. In een afwisseling van solo’s en kwartetten ontluikt een eerlijk verhaal over hoe je binnen een relatie samen kan zijn en toch onbereikbaar voor elkaar.

Informatie

Festivalweekend Etzenrade
After Dark – SALLY Dansgezelschap Maastricht
Zaterdag 18 september om 17.00 uur
Zondag 19 september om 14.30 en 17.00 uur
Gratis toegang.

Kasteel Etzenrade te Jabeek.
Parkeren is mogelijk aan de Bredestraat in Jabeek.

Voor bezoek aan een voorstelling is een coronatoegangsbewijs nodig en het vooraf reserveren van een ticket.