Donateurs gezocht voor Dansje Taal

Dansje Taal Crowdfunding: Doe mee en help ons met de realisatie van dit ’taal overschrijdend’ educatie project!

Met Dansje Taal bundelt SALLY de kracht van dans met het aanleren van een nieuwe taal, zoals Engels of Frans. De reacties zijn positief en ook wijzelf zijn heel trots op onze nieuwste aanwinst. Maar we willen meer…
Ook onze eigen Nederlandse taal is voor veel kinderen en zeker voor kinderen met een allochtone achtergrond lastig onder de knie te krijgen. Het vergroten van de woordenschat is een stap in de goede richting. Maar, om de taal echt goed te beheersen tellen ook spelling en grammatica mee. Hoe voeg je spelling en grammatica toe aan een dansprogramma? Onze kennis op het gebied van taalontwikkeling gaat best ver maar niet zó ver.
Dus zijn we een crowdfunding gestart om taalexperts in te schakelen voor de uitbreiding van Dansje Taal. Het doel? We willen een methode ontwikkelen van 10 lesweken waarin kinderen met dans de Nederlandse taal leren. Denk je nu waarom? Omdat onderzoek bewijst dat bewegen en leren elkaar versterken; al bewegend doen kinderen sneller nieuwe ervaringen en kennis op.

Help jij ons dit waardevolle project te realiseren? Doneer nu: www.voordekunst.nl/projecten/9694-dansje-taal