PERSBERICHT

SALLY VIERT FEEST!

Wij zijn ontzettend blij, door het dolle heen, dat we een positief advies hebben ontvangen van de Raad voor Cultuur. Na jaren pionieren is nu de tijd aangebroken om onze route richting een bloeiende toekomst voor dans voor een jong publiek in en vanuit Limburg te verzilveren. Dat er maar liefst twee jeugdpodiumkunsten gezelschappen zijn geselecteerd, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland, voor de landelijke Basis infrastructuur (BIS) is een belangrijk signaal.

De jeugd heeft nu echt de toekomst.

Sinds de start van SALLY in de Stedelijke Cultuurregio Zuid, in 2013, zijn er door het positieve advies voor de BIS positie nu nog meer kansen om het jonge publiek en hun familie te betrekken bij dans. Actuele thema’s staan altijd centraal in onze voorstellingen en activiteiten. We doorbreken stigma’s, aannames en stellen onszelf als doel om verwondering te creëren voor de hele familie.

Een “JA” krijgen van het hoogste adviesorgaan van de Rijksoverheid op het gebied van Cultuur is een geweldige beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren. “Dit is advies is heel belangrijk voor ons. Het betekent dat we kunnen gaan groeien in plaats van dat er geknipt moet gaan worden,” aldus Ronald Wintjens, algemeen directeur van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Gedreven door de ambitie om artistiek vernieuwend te blijven is het voor ons van groot belang om kwaliteit boven kwantiteit te plaatsen. We krijgen als dansgezelschap nu de kans om alle podia in Nederland, het (verre) buitenland te bespelen, nog meer werk te maken van talentontwikkeling en een grotere inzet op cultuureducatie te realiseren zo om de band met onze doelgroep verder te versterken.

Niet alleen voor de organisatie is dit fantastisch nieuws, maar ook voor ons publiek. De SALLY community groeit hard en we kunnen gerust stellen: SALLY blijft meegroeien!

Contact voor de pers:
Nicole Geerlings | 06-46484399 | communicatie@sallydm.nl