Dansvoorstelling Bange Rick gaat in première!

Zondag 3 oktober om 11:00 gaat de dansvoorstelling Bange Rick in première tijdens de Nederlandse Dansdagen. Deze voorstelling voor alle bangeriken en waaghalzen vanaf 4 jaar is te zien in het AINSI theater Maastricht.

In Bange Rick gaan twee waaghalzen en één bangerik op avontuur. Tijdens dit avontuur komt het drietal steeds meer in de problemen. Hoe lossen ze dit op en hoe gaan ze om met de angst die hierdoor ontstaat? Het tij keert als de bangerik het hef in handen neemt. Hij gebruikt zijn fantasie om de angst van zich af te schudden en als een echte waaghals neemt hij de twee anderen op sleeptouw naar de uitweg van dit avontuur.

Choreograaf en SALLY’s artistiek leider Stefan Ernst: “Vaak ben je ergens bang voor.Voor iets wat je ziet of wanneer je iets nieuws gaat doen. Je fantasie kan dan een loopje met je nemen waardoor je angst zó groot wordt dat je de controle erover verliest. Maar met diezelfde fantasie kanje ook je angst overwinnen. De meeste dingen zijn namelijk niet zo eng. Je kunt veel meer dan je denkt.”

   

Interactief

Het avontuur van Bange Rick begint voor de bezoekers al voordat ze de theaterzaal betreden. Voor aanvang van de voorstelling bouwen kinderen in de theaterfoyer een deel van het decor na. Na afloop van de voorstelling nodigt SALLY de kinderen uit op het podium om in verschillende dansopdrachten hun ervaringen te delen en angsten te overwinnen. Om uiteindelijk als ware danshelden, onder luid applaus, de zaal te verlaten.

Op zondag 3 oktober is Bange Rick te zien om 11:00 en 16:00 in het AINSI theater in Maastricht.

Daarna is de voorstelling tot eind november te zien in theaters in Nederland en België. Bekijk hier de speellijst.

Credits Bange Rick

Concept, choreografie, muziek: Stefan Ernst

Dans: Giorgio Lepelblad, Pedro Ricardo Henry, Luis Ricardo Pedraza Cedrón

Assistent choreograaf: Patrizio Bucci

Dramaturgie: Inez Derksen

Spel coach: Kiki van Aubel

Muziek en muziekbewerking: Wouter Gulikers

Decor: Jarno van Barneveld

Kostuums: Thera Hillenaar

Licht: Eefke Slooten

Techniek: Theatervogels

Educatie: Sophie van Heesewijk