Vacature Hoofd Marketing en Communicatie

SALLY wil samen met jou de wereld in beweging zetten!

SALLY Dansgezelschap Maastricht produceert, innoveert en presenteert dans voor een jong publiek vanaf 2,5 jaar. In en vanuit Maastricht creëert SALLY onder leiding van Stefan Ernst en Ronald Wintjens met een internationaal dansensemble en topchoreografen uit binnen- en buitenland virtuoze en technisch hoogstaande dansvoorstellingen. Met een team van deskundige dansdocenten en onderwijskundigen ontwikkelen en realiseren we kwalitatieve en tot de verbeelding sprekende educatie en participatie activiteiten, passend bij onze doelgroep. Alles wat we doen, op toneel, in de klas, op TV en in de wijk sluit aan bij de beleving van jeugd, jongeren en hun familie. Als enige dansgezelschap van Limburg bevordert SALLY vormen van ontmoetingen tussen publiek en dans die de jeugddans in Limburg en Nederland verder vooruit kunnen helpen.

We werken vanuit vier pijlers: SALLY Danst, SALLY Experimenteert, SALLY Ontmoet en SALLY TV. In SALLY’s voorstellingen en activiteiten komen verbeelding, abstractie en realisme samen in een unieke signatuur. SALLY maakt geen knieval voor het jonge publiek door materiaal van de moderne dans te versimpelen, we nemen de kinderen en jongeren heel serieus en bieden ze hoogwaardig en kwalitatief materiaal aan. Minstens zo onderscheidend is dat alle voorstellingen en activiteiten van SALLY over actuele sociaal-maatschappelijke thema’s gaan die kinderen (en volwassenen) raken. In haar producties plaatst SALLY deze thema’s op een originele manier in een autonome wereld waarin dans, muziek, decors, kostuums en vormgeving samensmelten tot één hartverwarmende beleving.

Innovatie en experiment zitten diepgeworteld in het DNA van SALLY. We geven hier onder andere uiting aan in het Danslab, de werkplaats voor publiek én jonge choreografen. Hier wordt gewerkt aan nieuwe producties, choreografieën en educatieve en participatieve projecten. Bij SALLY staat meedoen voorop: het jonge publiek maar ook leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs krijgen alle kans om de dans in al haar facetten te ontdekken. Daarnaast creëert SALLY bijzondere dansontmoetingen voor het speciaal onderwijs, het amateurdansveld en voor bijvoorbeeld bewoners van zorgcentra.

Marketing en communicatie is bij SALLY altijd in beweging, we zoeken dan ook een flexibele en energieke collega!

SALLY zoekt een energiek hoofd marketing en communicatie om de wereld in beweging te zetten voor 28-32 uur p.w.
Het hoofd marketing en communicatie heeft als primaire taak het bedenken, opstellen en het in samenwerking met de collega marketing en communicatie uitvoeren van de marketingstrategie van SALLY. Jij weet op welke wijze verschillende doelgroepen aangesproken kunnen worden en hoe we onze contacten met publiek en partners kunnen optimaliseren. Je bent samen met de collega marketing communicatie SALLY verantwoordelijk voor het groeien van de off en online community (het jonge publiek, ouders, leerkrachten, kunstinstellingen, pers, programmeurs en andere stakeholders). Je stelt jaarlijks een overkoepelend strategisch marketingplan op en stelt hierin heldere doelen op, zowel voor je eigen afdeling als voor de andere afdelingen binnen SALLY. In samenwerking met de productie, educatie en participatie collega’s ontwikkel je vanuit de gezamenlijke doelstellingen de contentplannen voor marketing en communicatie per pijler van SALLY; te weten SALLY Danst, Ontmoet, TV en Experimenteert. Je hebt een groot netwerk in Limburg en daarbuiten in de culturele sector en aanpalende sectoren en bent bereid namens SALLY deel te nemen aan externe (regionale en landelijke) netwerk-overleggen. Naast de samenwerking intern werk je ook extern samen met onze vormgever en tekstredactie bureau. Een dynamische werkomgeving dus!

Onderstaande taken behoren tot het pakket

 • Eindverantwoordelijke voor het opstellen van het jaarlijkse strategisch marketingplan inclusief begroting.
 • Coördineren, aansturen en monitoren van de werkzaamheden en het uitzetten van gedelegeerde werkzaamheden binnen team SALLY.
 • Maken en deels uitvoeren van communicatie-en marketingconcepten per pijler van SALLY (Danst, Ontmoet, TV en Experimenteert).
 • Eindverantwoordelijke t.a.v. het opstellen van teksten, samenstellen beeldmateriaal en versturen van de jaarlijkse brochures behoren.
 • Opstellen en beheren van persberichten en het deels uitzetten hiervan.
 • Beheren en creëren van content voor de website.
 • Analyseren, (door)ontwikkelen en creëren van content van/voor onze social media kanalen. (Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin).
 • Onderhouden van contacten met ons verkoopbureau en externe partners voor ontwerp, drukwerk en onze website.
 • Onderhouden van contacten met (lokale, regionale, landelijke en internationale) pers en uitagenda’s, theaters en publieksgroepen als ook stakeholders.
 • Adviseren bij de interne communicatie.
 • Aanspreekpersoon voor de collega gezelschappen op het gebied van marketing en communicatie.

Wij zoeken

 • Een professional met minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Proactieve houding en een teamplayer.
 • Goede communicatieve en redactionele vaardigheden.
 • Efficiënte organisator en planner
 • Goede schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Een flexibele en zelfstandige werkhouding.
 • Uitgebreide kennis van en ervaring met social media, mailchimp en andere online tools.
 • Woonachtig in Limburg.
 • Heeft aantoonbare affiniteit met de doelstellingen van SALLY.

Wij bieden:

 • Een passend salaris via de CAO Toneel en Dans
 • Een fijne plek om te werken met collega’s die je graag helpen
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren

Solliciteren 

We onderschrijven naast de Fair Practice Code en de Code Governance Cultuur ook de code Diversiteit en Inclusie. Ons internationale dansgezelschap is een prachtige mix van culturen en onze werkwijze gaat uit van respect voor ieders achtergrond, gebruiken, taal en wensen. Naast de verschillen die er mogen zijn, is er altijd een grote overeenkomst: samen willen we de wereld een beetje beter maken. Dat doen we onder het motto: SALLY Beweegt De Wereld. We benadrukken dan ook dat iedereen welkom is om te solliciteren.

Enthousiast? Stuur je motivatie en cv voor 9 januari 2023 naar Ronald Wintjens. Je hoort uiterlijk op 13 januari of je voor een gesprek bent uitgenodigd.
Bekijk ook onze website www.sallydm.nlen socials zoals Instagram en Facebook. Wil je meer informatie? Dat kan bel Nicolle: 0683041763.