Première (Im)Pulse

De Châtel sur Place, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire èn vernieuwing in muziek en dans. Het drieluik (Im)Pulse presenteert twee geroemde werken van Krisztina de Châtel naast uitdagend werk van jong talent Audrey Apers uit SALLY’s Danslab. Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.

Krisztina de Châtel weet al decennialang te boeien met haar minimalistische dans vol bijna wiskundige bewegingen opgebouwd vanuit de structuur van de gekozen muzikale composities. Het drieluik (Im)Pulse brengt op initiatief van SALLY Dansgezelschap Maastricht twee onderscheidende werken uit De Châtels rijke oeuvre. De klassieker Pulse (2007) fascineert door uiterst complexe en grillige bewegingsconstructies die de pianoklanken van György Ligeti uitdagen en versterken.Thirteen Images From The Dark Land (2017) werd gemaakt in opdracht van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88, verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

Gedurende haar hele carrière stimuleert De Châtel actief getalenteerde dansmakers en nieuwe projecten. In de noodzaak om jong talent te steunen heeft zij een partner gevonden in SALLY Dansgezelschap Maastricht. Met het programma Danslab biedt SALLY een platform aan choreografen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen via dans en beweging in een multidisciplinaire context. Uit het Danslab komt de Vlaamse choreografe Audrey Apers, eerder een gezichtsbepalende danseres bij SALLY. Voor (Im)Pulse gaat Apers in Danslab een nieuw werk maken. In Labour of Love staat de collaboratie met muziek centraal. Danslab is een initiatief van SALLY Dansgezelschap Maastricht in samenwerking met VIA ZUID Talentontwikkeling in de podiumkunsten.

Première 30 september, 19.30, Internationaal Theater Amsterdam
De volledige speellijst vindt u hier.